COMUNICAT DE PRESA
COMUNICAT DE PRESA

COMUNICAT DE PRESA

CEI și MEC-DIESEL se asociază pentru a concura la nivel european în sectorul auto aftermarket

 

Bucuresti, 13 aprilie 2023

Bologna, 6 aprilie 2023 – CEI și Mec-Diesel, alături de subsidiarele lor italiene LEMA și CRD („Grupul”), anunță un parteneriat, care va avea ca rezultat stabilirea liderului european în producția și distribuția de piese de schimb originale echivalente pentru camioane și vehicule comerciale, cu accent pe motoare, cutii de viteze, diferențiale și trenuri de rulare.

 

Noul Grup, al cărui acționar majoritar va fi White Bridge Investments II ("White Bridge"), va controla opt companii situate în patru țări, cu o cifră de afaceri de aproximativ 220 de milioane de euro și peste 500 de angajați. Grupul va avea dimensiunea și capacitățile necesare pentru a concura la nivel global, valorificând calitatea, abilitățile tehnice și excelența în servicii care au distins întotdeauna companiile Grupului.

 

Elisabetta Boni va fi președintele grupului nou format, iar Alberto Pellegrino va ocupa rolul de CEO al grupului. Giordano Zauli va rămâne CEO al LEMA. Actualii acționari ai CEI și MecDiesel au reinvestit alături de White Bridge în tranzacție, confirmând sprijinul față de noul proiect de extindere.

 

Elisabetta Boni a anunțat: „Cu mare satisfacție și mândrie, am plăcerea să vă anunț noua achiziție, care continuă drumul de consolidare început în 2021 odată cu achiziția LEMA. Tranzacția Mec-Diesel ne va permite să creăm un jucător internațional de top în sectorul aftermarket pentru camioane și vehicule comerciale. Grupul va avea caracteristici unice, cum ar fi capabilități de producție integrate și o rețea de distribuție extinsă în Italia și la nivel internațional."

 

Alberto Pellegrino este entuziasmat de noua structură a Grupului și a declarat: „Am semnat în sfârșit acest acord, la care lucrăm de ceva timp. Tranzacția ne va permite să ne consolidăm poziția pe piață și să structuram compania pentru a face față noilor provocari. Obiectivele Grupului sunt de a continua să crească pentru a satisface nevoile clienților noștri, de a avea o logistică din ce în ce mai rapidă centrată pe client, de a extinde gama de produse și de a se specializa în distribuția de piese de înaltă tehnică pentru cutie de viteze și motor.”

 

In Romania, MEC-DIESEL SEE a fost infiintata in 2016, experienta echipei fiind de peste 25 ani in domeniul automotive. MDSEE este astazi unul dintre cei mai importanti jucatori de piese, motoare si lubrifianti pentru camioane, semiremorci, autobuze, vehicule usoare, vehicule de constructii sau agricultura, pe piata locala.

 

Cu o acoperire teritoriala nationala in continua dezvoltare, MEC-DIESEL SEE are acum 15 birouri comerciale si 16 depozite cu stocuri, in cele mai importante orase ale tarii. MEC-DIESEL SEE este o echipa unita si motivata si ofera clientilor sai solutii complete si consiliere tehnica de la cei mai buni profesionisti din domeniu.

Reteaua de distributie MEC-DIESEL SEE este prezenta in: Bucuresti, Voluntari, Ploiesti, Pitesti, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Cluj, Arad, Sibiu, Brasov, Tg Mures si Timisoara. (www.mecdiesel.ro)

 

Monica Dan, Director General MDSEE: “Suntem bucurosi sa punem la dispozitia clientilor nostri experienta de succes a noilor parteneri, o gama extinsa de produse si servicii care incorporeaza tehnologie si solutii tehnice avansate in domeniul in care activam - Piese pentru vehicule Comerciale. Totodata vom continua ca si pana acum sa ne specializam pe motoare si transmisii. Credem in aceasta abordare a specializarii, clientii sunt din ce in ce mai bine pregatiti si mai selectivi in alegerea furnizorilor, iar noi dorim sa fim partenerul la care sa se intoarca mereu pentru ca la noi vor gasi mereu solutia pentru problemele lor!”

 

Pentru mai multe informatii va rugam sa ne contactati

Alexandra Siminiuc

Alexandra.siminiuc@icloud.com

0784822157